IDŐPONTFOGLALÁS MOST >

Modern, letisztult környezet, meghitt, nyugodt hangulat
A legfrissebb tudományos alapokon nyugvó, professzionális, korszerű betegellátás
Világszínvonalú eszközpark

Ez a dr. Secret 

IDŐPONTFOGLALÁS MOST >

Modern, letisztult környezet, meghitt, nyugodt hangulat
A legfrissebb tudományos alapokon nyugvó, professzionális, korszerű betegellátás
Világszínvonalú eszközpark

Ez a dr. Secret 

Urogynecológia

Avagy nőgyógyászati urológia. Az urogynecológia tárgykörébe tartozik minden olyan kórkép, amely a női vizelési problémákat érinti.  Leggyakrabban az inkontinenciával találkozunk, de az akaratlan vizeletvesztésen kívül számos más eltéréssel is viszonylag gyakran találkozunk. Ezek kezelése igen nagy változatosságot mutat és igen nagymértékben függ az észlelt panaszoktól.

Urogynecológiával foglalkozó szakorvosaink kivétel nélkül nagy szerepet játszottak ezen tudományág Magyarországi elismerésében, illetve nevünkhöz köthető az első magyarországi Urogynecológia szakambulancia létrehozása is a DEKK Szülészeti Klinikáján.

INKONTINENCIA

Ha Ön – vagy bárki más a környezetében – akaratlan vizeletürítéstől szenved,nincs egyedül problémájával: az inkontinencia népbetegség, életük során a nők mintegy 30-50 %-t érintheti.

A vizelet inkontinencia bármely életkorban előfordulhat, de a felnőttek körében ma már egyik életkorban sem tekintjük az élet normális velejárójának az inkontinenciát.

Nagyon fontos, hogy az inkontinenciának több típusa van. Vizsgálatra érkezés előtt az alábbi információk alapján érdemes már otthon átgondolni, hogy melyik igaz ránk a leginkább. A kezelés igen nagymértékben függ attól, hogy milyen típusról beszélünk.

SZERETNÉK BEJELENTKEZNI >

TERHELÉSES INKONTINENCIA (STRESSZ INKONTINENCIA)

Fizikai terhelést (tüsszentés, köhögés, emelés, sportolás) kísérő, akaratlan vizeletvesztés, vizelet elcsöpögés, vizeletelfolyás, melyet vizelési inger nem kísér.
KÉSZTETÉSES VAGY URGE INKONTINENCIA
A vizelést egyidejű, vagy előzetesen fellépő vizelési késztetés, egyfajta „sürgősség” (urgency) kíséri. Aki ilyen betegséggel küzd érzi a vizelési ingert, de nem ér el a mosdóig.
KEVERT INKONTINENCIA
A terheléses és a késztetéses inkontinencia tünetei egyidejűleg jelen vannak
GYAKORI VIZELÉS
Bár „igazi” inkontinencia nincs, mégis a mindennapi életet zavaróan vagy akár megkeserítően sokszor kell vizelni. Általában ez napi 8-nál több alkalmat jelent.
ÉJSZAKAI VIZELÉS
A megszakítás nélküli alvás a pihentető alvás. Az éjszakai vizelés vagy bevizelés kezelése számos területen javítja a betegek napközbeni teljesítményét is.

AZ INKONTINENCIA ÉLETMINŐSÉGET BEFOLYÁSOLÓ HATÁSAI

IZOLÁCIÓ
Szintén tudományos tény, hogy a vizelési kényszertől való félelem szociális izolációt okoz az inkontinens betegek körében. Ezzel párhuzamosan az éjszakai vizelés fáradtsághoz és krónikus kimerültséghez vezet, mely szintén „kedvez” a napközbeni elszigetelődésnek…
MINDENNAPI ÉLET
Az inkontinencia megnehezíti a mindennapi életet. Olyan egyszerű tevékenységek közben sem érzi magát az inkontinens beteg biztonságban mint a bevásárlás vagy egy nyári séta…
SZABADIDŐS TEVÉKENYSÉG
Az inkontinencia rányomja bélyegét a sport és szabadidős tevékenységre, megnehezíti a társasági tevékenységeken való részvételt is. Ha miattunk akadozik a kirándulás és a mosdót sem csak két felvonás között használjuk…
SZEXUALITÁS
Olyan intim területeken is megzavarhat az inkontinencia mint a szexualitás. Sőt! Egyesz szerzők szerint az inkontinencia okozta életminőség csökkenés legfontosabb oka a szexuális diszfunkciók kialakulása…
PRODUKTIVITÁS
Az inkontinens betegek teljesítménye hasonló mértékben csökkenhet, mint pl. az asthmás vagy rheumatoid arthritisben szenvedőké. Ez kiemeli az inkontinencia közgazdasági hatását…
PSZICHÉS ÉRINTETTSÉG
Kutatások igazolját, hogy a keleletlen inkontinens betegek körében gyakoribb a depresszió, mely gyakran manifesztálódik önbizalom hiányban. Ne hagyjuk, hogy az inkontinencia „fent” is irányítson…

TERHELÉSES INKONTINENCIA

Terheléses inkontinencia (=stressz inkontinencia, =Stress urinary incontinence, =SUI) esetében az akaratlan vizeletvesztés valamilyen hasüregi nyomásfokozódást okozó fizikai aktivitással egyidőben jelentkezik. Azaz akinek az inkontinecia jellemzően köhögés, tüsszentés, ugrás vagy sporttevékenység közben a legszembetűnőbb, jó eséllyel terheléses inkontinenciában szenved. A diagnózisnak nem feltétele, hogy mindig jelen legyen a panasz: az is kezelésre szorulhat, akinél csak időlegesen jön elő az akaratlan vizeletvesztés, de ezt zavarónak ítéli meg.

És a jó hír: nemzetközi adatok alapján az orvoshoz fordult terheléses inkontinens betegek mintegy 80-90 %-a számol be jelentős javulásról.

EZ KELL NEKEM, JELENTKEZEM >

TÚLMŰKÖDŐ HÓLYAGSZINDRÓMA (OAB)

A Túlműködő hólyagszindróma (OAB) egy nagyon gyakori állapot, melynek jellemzői a parancsoló vizelési inger, a gyakori nappali vizelés és az éjszakai vizelés. Általában késztetéses inkontinenciával társul, de létezik „száraz” formája is, azaz a diagnózisnak nem feltétele a valódi akaratlan vizeletvesztés (azaz inkontinencia) megléte.

Gyakorisága eléri a 16 %-t, így a rendelkezésre álló statisztikai adatok alapján Magyarországon mintegy 530 ezer nő lehet a száraz formával és minegy 310 ezer nő lehet a nedves, azaz a valódi inkontinenciával együtt járó formával érintett.

BEJELENTKEZEM MOST >

PROLAPSZUS

A prolapszus (Pelvic organ prolapse – POP) a kismedencei szervek süllyedése, mely akkor alakul ki, amikor medencefenéki izomok és szalagok nem képesek megfelelő helyen tartani a kismedencében lévő szerveket: a hüvelyt, a méhet, a húgyhólyagot és húgycsövet és a végbelet. Amikor a -döntően- szalagokból és izmokból álló alátámasztó rendszer meggyengül vagy elszakad ezek a szervek eredeti helyükről lesüllyedhetnek – ilyenkor alakulnak ki a prolapszusra jellemző tünetek, mint például a hüvelyi idegentest érzés.

A női prolapszus gyakori. Előfordulását a várandósság és az életkor előrehaladása tovább fokozza. Emellett komoly szerepe van az elhízásnak is, mely önmagában 40-75%-kal növeli a prolapszus kialakulásának esélyét.

BEJELENTKEZEM MOST >

VISSZATÉRŐ HÓLYAGHURUT

Visszatérő húgyúti infekciónak (Recurrent urinary tract infection – rUTI) nevezzük azt az állapotot, amikor a hólyaghurut vagy a húgyúti gyulladás 6 hónap alatt legalább 2 alkalommal vagy 1 év alatt legalább 3 alkalommal jelentkezik. A visszatérő húgyúti infekció viszonylag gyakori, hiszen a a hólyaggyulladás 27%-ban ismétlődik 6 hónap alatt.

A kórkép gyógyítása az akut panaszok enyhítésén és a megelőzésen alapszik, nem a folyamatosan felírt antibiotikum kezeléseken. A megelőzés része lehet a viselkedés terápia, az antibiotikus profilaxis és a nem antibiotikus alapú gyógykezelés.

Személyre szabott terv alapján segítünk a kivizsgálásban és a megfelelő terápia kiválasztásában.

BEJELENTKEZEM MOST >

A magánklinikára az épület főbejáratán keresztül,
a recepció után jobbra fordulva lehet bejutni

A páciensek fogadása minden rendelésünkön kizárólag
előzetes online bejelentkezés alapján történik

Rendeléseinkre bejelentkezni kizárólag weboldalunkon vagy a Medio applikáción keresztül lehet. A rendkívül felhasználóbarát időpont foglaló felület mindenki számára könnyen kezelhető, egymást követő logikus lépésekre épül.

  1.  Amennyiben tudja hogy kihez szeretne időpontot foglalni,
    úgy kérjük kattintson az Orvost választok lapra.
    Itt a képek alapján ki tudja választani kezelőorvosát.

2. Amennyiben egy adott speciális szakrendelést szeretne felkeresni és nem tudja melyik kollégánk foglalkozik vele,
úgy kattintson a szakterületet választok lapra.

Itt először kiválasztja a szakterületet, majd a kívánt vizsgálatot.
Ekkor a következő lépésben megjelennek az adott szolgáltatást nyújtó orvosok, akik közül már csak ki kell választania az Önnek megfelelő orvost és időpontot. A sikeres jelentkezésről emailt fog kapni. Időpontját az emailben szereplő linken vagy az applikációba bejelentkezve tudja módosítani vagy lemondani. Tisztelettel kérjük, hogy amennyiben nem tud megjelenni, időpontját legyen kedves visszamondani!

Ha új időpontot foglal, a régi, nem megfelelő időpontot akkor is vissza kell mondani!

Ha csak igen hosszú várakozási idővel tud foglalni
és problémája akut, halasztást nem tűr,

akkor érdemes esetleg a klinika valamelyik másik orvosánál is megnéznie a lehetőségeket.
Amennyiben ragaszkodik kezelőorvosához, kérjük vegye fele velünk a kapcsolatot telefonon, emailben.

Abban az esetben, ha nem szeretne személyesen megjelenni és úgy gondolja
hogy videokonzultáció keretein belül is tudunk Önnek segíteni,
akkor lehetősége van online konzultáció igénybevételére is.

Ez a szolgáltatás esetlegesen rendelési időn kívül is elérhető,
ezért ha nem talál szimpatikus időpontot, kérjük vegye fel velünk emailben a kapcsolatot!

SZERETNÉK KONZULTÁCIÓRA JELENTKEZNI >
Nőnek lenni jó!

Nőgyógyászhoz senki nem szeret járni, de néha mégis muszáj…

A nőgyógyászati szűrővizsgálatok jelentősége mindenki számára ismert, ugyanakkor sajnálatos tény hogy sokan azért nem járnak rendszeresen mert kellemetlenül érzik magukat ebben az igen kiszolgáltatott helyzetben.

Hiszünk abban, hogy a környezetnek igen nagy jelentősége van a páciens bizalmának elnyerésében. Ugyanakkor a külső nem minden, a szaktudás ettől sokkal fontosabb és többet ér. Csapatunk a mindennapokban azért dolgozik, hogy ezt a sokszor kellemetlen élményt pozitívvá tegye pácienseink számára.

Kiemelten fontosnak tartjuk hogy szakmai felkészültségünket folyamatosan naprakészen tartsuk. Magánklinikánk valamennyi orvosa rendszeres előadója hazai és nemzetközi kongresszusoknak, továbbképző rendezvényeknek. Számos publikációval rendelkezünk a kutatási területeink mindegyikén, eredményeinket több helyen, nemzetközi szinten is elismerték.

„Kedves Doktor úr! 

Nézegettem a Szent-Györgyi Albert díj kiírását, hogy ha Doktor úr benne lett volna, szerettem volna jelölni. Sajnos a nevezési határidő lejárt, így ez most kimarad. Mindenesetre szóban mindig csak a Köszönömig jutok, de azért van bennem még pár gondolat. ? 

Már az első szülésnél is maximálisan elnyerte Doktor úr és Ica is a bizalmunkat, de a mostaninál fogalmazódott meg bennem, hogy úgy tűnik mindketten szeretik a munkájukat és ez a szülőágy másik végén igen sokat hozzáad az élményhez. Úgy a szakmai, mint az emberi hozzáállás. Hálásak vagyunk hogy októberben kb 3 perc alatt megsejtette Doktor úr a méhszáj állapotát, ahogyan a méhlepényét is. Bár a nótás kedvem ez alkalommal nem kísért végig a szülés teljes fázisán, de a lelkibékém végig megvolt, így még egy strigula a pozitív szülésélmény mellé. 🙂 Köszönünk mindent, üdvözlettel, Fruzsina”

Komplex kezelési szemlélet

Dr. Secret Világszínvonal

Kismamáknak

Biztos kezekben a terhesség igazolásától a szülésig

Szűrővizsgálatok

21. századi módszerekkel az egészség megőrzése érdekében

Urogynekológia

Fókuszban a női vizeletinkontinencia

Reumatológia

Mozgásszervi problémák korszerű megelőzése és kezelése

IDŐPONTFOGLALÁS MOST >